Inflamația mucoasei orale

Stomatita reprezintă inflamarea mucoasei orale și se manifesta prin durere locala, precum și prin înroșirea, umflarea și sângerarea zonei afectate, ducând la un disconfort în timpul masticație, vorbirii și înghițirii. Ea poate aparea la nivelul limbii, buzelor, pereților interiori ai obrajilor, pe cerul gurii și pe gingii.

Stomatita poate fi de mai multe feluri, în funcție de cauzele care o generează, fiecare manifestându-se diferit, astfel că metodele de tratament se vor aplica în funcție de tipul afecțiunii.

''Cine are durere de dinţi, îl consideră fericit pe cel care are dinţii sănătoşi''

- George Bernard Shaw

''Cine are durere de dinţi, îl consideră fericit pe cel care are dinţii sănătoşi''

- George Bernard Shaw

Între factorii ce cauzează inflamația bucală se numară: micozele, imunitatea scazută, virusul herpes simplex, cancerul bucal precum și alte afecţiuni ale organelor interne.

Deoarece există mai multe afecțiuni orale care se manifestă similar, în mod ideal, persoanele cu aceste simptome ar trebui să se prezințe la medicul stomatolog de la primele semne ale stomatitei.

Te așteptăm pentru control de rutină, sfaturi de prevenție și igienă, dar și pentru un tratament adecvat, complet și corect.