Coroana din zirconiu

Coroanele din zirconiu sunt ideale pentru restaurarea tuturor dinților, inclusiv în zona frontală, deoarece sunt estetice și durabile. Zirconiul este un material modern, biocompatibil care oferă proprietăți similare cu cele ale titanului – cel care stă la baza implanturilor dentare.

Coroana pe suport de zirconiu se aseamănă foarte mult cu coroana metalo-ceramica, mai ales în ceea ce priveste rezistența materialelor. Aceasta este obținută prin aplicarea de ceramică pe suportul din zirconiu.

Coroanele din zirconiu sunt ideale pentru restaurarea tuturor dinților, inclusiv în zona frontală, deoarece sunt estetice și durabile. Zirconiul este un material modern, biocompatibil care oferă proprietăți similare cu cele ale titanului – cel care stă la baza implanturilor dentare.

Coroana pe suport de zirconiu se aseamana foarte mult cu coroana metalo-ceramica, mai ales in ceea ce priveste rezistenta materialelor. Aceasta este obtinuta prin aplicarea de ceramica pe suportul din zirconiu.

Dinte zirconiu – Coroana zirconiu integral

Coroana confectionată integral din zirconiu dentar are avantajul de a fi realizată prin frezare computerizată, folosind tehnologia CEREC 3D CAD/CAM, fiind o restaurare rapidă și foarte exactă.

Practic, coroana va fi realizată într-o singură sedință în cabinetul stomatologic și atașată în aceeasi zi (sau maximum în 24 de ore, după caz). Astfel, pacientul pleacă de la clinică cu dinți din zirconiu într-o zi.

Avantajele coroanei / dinților din zirconiu

Un avantaj foarte important al coroanelor/dinților din zirconiu este lipsa coroziunii în timp. Mai mult decât atât, zirconiul este un material 100% biocompatibil, astfel încât la nivelul dinților îmbracati astfel nu vor apărea iritații gingivale și nici gust metalic, așa cum se poate întâmpla la coroanele clasice metalo-ceramice.

 • Estetică înaltă;
 • Calitate și fiabilitate:  rezistența zirconiului nu este inferioară rezistenței metalului;
 • Coroanele din zirconiu nu provoacă alergii și sunt pe deplin compatibile cu corpul uman;
 • Rezistență la temperatură: capacitatea de a rezista mai bine la temperaturi calde și reci poate ajuta la protejarea împotriva hipersensibilității care se observă adesea în cazul altor tipuri de coroane. Coroanele din zirconiu se mândresc cu o conductivitate termică scăzută și nu transferă fluctuațiile extreme de temperatură, așa cum fac alte coroane;
 • Rezistență crescută și durabilitate: una dintre cele mai mari provocări în domeniul stomatologic este să se asigure că lucrările protetice (de restaurare) folosesc materiale biocompatibile care pot suporta presiunea exercitată de forțele masticatorii. Zirconiu întrunește toate aceste calități;
 • Repede și precis: coroanele din zirconiu sunt realizate cu precizie maximă și într-o perioadă scurtă de timp, deoarece sunt proiectate și fabricate cu echipamente CADCAM de ultimă generație. Procesul este automatizat aproape în întregime, asigurând o precizie excelentă și un timp de așteptare minim.

Dezavantajele coroanelor de zirconiu

În ciuda numeroaselor beneficii ale coroanelor din zirconiu, există și unele dezavantaje asociate cu acest material:

 • Coroanele din zirconiu au o transluciditate mai mică. Drept urmare, acestea tind să fie mai puțin estetice decât omologii lor integral ceramici;
 • Zirconiul este un material extrem de dur. Prin urmare, există șanse ca aceste coroane să abrazeze dinții opuși. Aceasta poate fi redusă semnificativ atunci când materialul de zirconiu este tratat și lustruit corespunzător;
 • Costul coroanelor de zirconiu este mare. Este în general unul dintre cele mai scumpe tipuri de coroană.

Există două tipuri de coroane de zirconiu:

 • Coroana ceramică pe suport de zirconiu – este foarte asemănătoare cu coroana metalo-ceramică, doar că în loc de baza de metal gri, aceasta are o bază din zirconiu, albă;
 • Coroana integral zirconiu.

Care este durata de viață a unei coroane din zirconiu?

Zirconiu este cel mai puternic și durabil material pentru coroanele dentare. Cu o îngrijire adecvată și o igienă orală bună, coroanele din zirconiu pot dura 10-15 ani sau chiar mai mult.

Coroanele integral zirconiu sunt aproape imposibil de spart și ar putea dura o viață cu o îngrijire adecvată și o sănătate orală bună.

Coroanele din zirconiu acoperite cu straturi de ceramică pot dura mult timp cu o îngrijire corespunzătoare. Partea din zirconiu a coroanei nu va fi afectată, dar stratul de ceramică se poate deteriora dacă nu aveți grijă de ea. Evitați să mușcați sau să mâncați alimente foarte dure, ele pot fisura învelișul de porțelan al coroanei.

Coroanele de zirconiu sunt foarte rezistente, dar au totuși un potențial de fracturare la fel ca un dinte natural. Evitați să faceți ceva cu o coroană sau cu o punte ce ar putea deteriora și un dinte natural.

Când este necesară coroana din zirconiu?

Cum știi că ai nevoie de o coroană din zirconiu? Ești pacientul ideal dacă:

 • dintele tău / dinții sunt în proporție de 40% distruși;
 • dintele are coroana fracturată;
 • vrei să modifici forma dinților tăi;
 • îți dorești modificări de dimensiune și culoare;
 • dacă dintele tău a fost tratat endodontic, pentru că este mai fragil;
 • dacă ai un spațiu ocluzal redus;
 • dacă există o carie complexă;
 • dacă s-a efectuat un implant dentar, pentru a-l acoperi;
 • atunci când îți scrâșnenști dinții – suferi de bruxism;
 • pentru a îmbunătăți estetica.

Programează o consultație completând formularul de mai jos.

Online simplu și rapid!

formular programare

formular programare

  Completați cu datele dumneavoastră

  Accept termenii și condițiile

   Completați cu datele dumneavoastră

   Accept termenii și condițiile

   Harta locatie clinica stomatologica Just Dent Gmaps
   Harta locatie clinica stomatologica Just Dent Gmaps